lauantai 19. huhtikuuta 2014

Karillopiimää ja viikinkejä

Nyt viikonloppuna 18.4 – 19.4., on Lutakossa taas tarjolla varsin miellyttävä kattaus erilaisia artisteja ja heidän mukanaan tuomia tunnelmia.

Viikonlopun aloitti perjantaina jo ehkä tutuksi tullut, tai jos ei vielä tuttu niin ainkin tutustumisen arvoinen, Karillopiimäclubi. Karillopiimäklubilla esiintymässä oli aika kasa mainioita artisteja ja illan täyttivät reggae/ska/punk sekä swamp bluesin sävyttämät sävelet. Pääesiintyjänä oli hollantilaistunut, amerikasta kotoisin oleva, punk/reggae/ska musiikkia soitteleva Jaya the Cat. Heitä ennen esiintyvät suomalaiset Basementones, The Underclass ja Slim Bean. Levyjä pyörittämässä DJ:t Art Dictator, Soul Rokker ja Emohomo. Tälle klubille kannatikin tulla iloisella mielellä päästämään arjen stressit pois, ravistelmaan kiireet mielestään ja valmistautumaan viikonlopun koitoksiin. Karillopiimäklubi-ilta oli tarkoitettu vain jo täysi-ikäisyyden saavuttaneille henkilöille, joten ilta vietettiin aikuisessa (tai aikuismaisessa) seurassa.Tänään lauantaina sitten koittaakin tyystin erilainen meininki, kun Lutakon lavalle nousevat folkmetallista, deathmetallista ja mm. Kalevalasta vaikutteita ottava Ensiferum sekä folkmetallia/viikinkimetallia soittava Turisas. Heidän musiikkiaan kuvaillaan useilla eri tavoilla, mutta yhteistä molemmille on varmastikin jonkinlainen ylväs ja pohjoismainen viikinkimentaliteetti.

Keikka-illasta muodostuukin varmasti varsin intensiivinen. Varmastikin myös skandinaavisia pellavapäitä ja sinisilmäisiä kaunottaria, tai muuten vain komeita ilmestyksiä, voidaan odottaa löytyvän yleisöstä jopa useampiakin. Keikallehan toki saa tulla juuri sen näköisena kuin itse haluaa, vaikkakin battlemetallimeinigistä huolimatta ne teräsaseet, miekat ja astalot, tulee jättää tällä(kin) kertaa kotiin. Illan esiintyät varmasti hoitavat kyllä tunnelman sinne oikeille asteikoille. Turisaksen tiimoilta varsinkin, voidaankin odottaa melkoisen näyttävää lavapresenssiä. Bändi on saanut usein kiitosta näyttävistä esiintymisasuistaan ja lavameiningistä, joka ei ole jättänyt yleisöä kylmäksi.

Tänään meininkiä voivat tulla tarkastelemaan myös ala-ikäiset, aikuisille taasen auki myöskin anniskelu-alue baareineen ja tarjoiluineen. Mikäli viikonloppuun kuuluva Lutakko-annos on vielä saamatta, kipinkapin illalla sitten paikanpäälle, viettämään vähän erilaista pääsiäis-lauantaita!


"Turisas - Portage To Unknown""Turisas - The March of the Varagian Guard""Ensiferum - Twilight Tavern"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti