torstai 21. maaliskuuta 2013

Stenkan totuudet musiikista, naisista ja viinaksista


Steen1 Orkestra Tanssisali Lutakossa 8.3.2013

Steen1 tai tuttavallisemmin Stenkka ei pelkää puhua suutaan puhtaaksi, paitsi yhdestä aiheesta:
"Yritän vältellä totuuksien kertomista naisista, se johtaa aina ongelmiin."


Seppo Lampela alias Steen1 on suorasanainen mies. Jyväskylän reisulla kävi ilmi, että parhaat räpartistit tulevat Itiksestä, naiset on kieroja ja viinan juonti johtaa lopulta kalsarireissuun Helsingin keskustassa.


Jo alkumetreillä kävi hyvin selvästi ilmi, että tältä mieheltä ei mielipiteet lopu. Niinpä päätimme suosiolla antaa illan kokoonpanon päämiehen sanoa sanottavansa pyhästä kolminaisuudesta eli musiikista, alkomahoolista ja naistenpäivän kunniaksi kauniimman sukupuolen edustajista:

Tampereelta ei tuu kunnon suomiräppiä.
- Miten nyt hei oikeesti joku Tampere. Mieti, mitä porukkaa sieltä tulee. En ota kantaa sen musiikin laatuun, mutta onhan se v*tusti huonompaa vaikka Itä-Helsingin tarjontaan verrattuna. Siinä täytyy käyttää aivan eri mittareita.

Hittibiisin tekeminen on helppoa.
- Voisin tehä ens kesän hittibiisin, jos haluaisin. Siinä tarviis vaan toistella: dokaa, dokaa, dokaa. Sellasiahan ne aina on.

Naiset aiheuttaa hankaluuksia.
- Naiset laittaa sut aina tilanteeseen, jossa ei ole oikeaa valintaa. Valitusta tulee joka tapauksessa. Niiku just nyt, mun pitäis keksiä jotain tiukkaa sanottavaa, mutta sitten suututaan. Toisinaan kerään naisten vihoja tahallani. Mutta jos ne kestää meitä, nii kyllä ne ansaitsee kunnioitusta.

Räkänokat kehuskelee saantikerroillaan.
- Mulla on ihmissuhdebiisejä, mutta ei mulla oo tarvetta kehuskella naisjutuillani. Ei niitä tarvii mainita, toisin kuin näiden teini, räkänokkien biiseissä. Mä hellin naisia mieluummin sydämessäni.

Viina tarkottaa ongelmia.
- Alkoholi on työikäisten suomalaisten suurin kuolinsyy ja sitä rataa. Mulla on jatkuvasti ongelmia alkoholin kaa ja ylilyöntejä on sattunu. Siinä vaiheessa, kun pyörii kalsarit jalassa Helsingissä ja saa vanhalta tutulta setelin käteen, on elämän tosiasiat kunnossa.


Piuhoilla ja ilman

Steen1 Orkestran annista saattoi nauttia Jyväskylässä alkuillasta akustisena Levykauppa Äx:ssä ja myöhemmin vahvistimilla Tanssisali Lutakossa. Suomiräppäri vokaaleissa ja alternativerockyhtye soittamassa. Ja sitten sama vielä akustisena. Mitä ihmettä?

- Akustiset keikat on kivan intiimejä. Me ei suunnitella meidän esityksiä tai biisilistoja etukäteen, vaan vedetään aina fiiliksen mukaan.
Soolona räpätessä voi olla jurrissakin, mutta bändin kanssa ilmasun pitää olla tarkkaa ja hommaan täytyy keskittyä, koska pakki hajoo helpommin. Räpätessä riittää pari liukua, taustat ja mikki, Steen1 valottaa.


 The Orkestran Lauri Liukkonen fiilisteli akustisella kitarallaan kuin leirinuotiolla, tosin ilman nuotiota.

Mika Latvalan (vas.) basso mahtui juuri ja juuri levyhyllyjen väliin, mutta rumpali
Erno Liukkonen joutui tyytymään köyhän miehen rumpuun.

Sakari Mäkinen (vas.) päätyi akustiselle keikalla täysin sattumalta ja Sauli Jokinen (oik.)
fiilisteli Steen1 Orkestran tahdissa vielä myöhemmin illallakin.

Ja jos musiikki ei ole tarpeeksi sekametelisoppaa, niin itse kokoonpano ainakin on:
-  Meistä löytyy uskovaisia, perussuomalaisia ja vasemmistoanarkisteja, joten bändi hajoaa ainakin kerran viikonlopussa. Ei vielä onneksi lopullisesti, Steen1 heittää.

P.S. Steen1 löysi takataskustaan vielä yhden totuuden:

Lutakossa ei vaan voi mennä v*tuiks.
- Lutakossa tulee aina tervetullut olo. Täällä on hyvä lava ja yleisö, lämmin ruoka ja sauna. Nää rokkikundit on helpointa porukkaa, ku antaa vähän lämpöä, niin ne on tyytyväisiä.
Teksti: Taija Kolehmainen
Kuvat: Eira Leikkainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti