perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kebabvaara Lutakossa

Stam1na Tanssisali Lutakossa perjantaina 22.2.2013

Luvassa pikkasen Stam1nan keikan fiilistelyä. Kovimmat fanit jonotti puol vuorokautta, ja tiiättekö muuten, mistä tulee kiertueen nimi Kebab Danger?

Klo 23.30 Stam1na räjäyttää tajunnan

”Nyt v*ttu ollaan Lutakossa ja teitä on v*ttu miljoona!” Stam1nan laulaja-kitaristi Antti ”Hyrde” Hyyrynen karjuu lavalla.

 Kovan odotuksen jälkeen Hyrde saapui mikin varteen ja naisten polvet notkahtelivat. Ah, mikä uros!

Ja onhan Hyrde lähes oikeassa. Stam1na on nimittäin vetänyt Tanssisali Lutakon, tuttavallisemmin vain Lutakon, aivan piripintaan väkeä. Hikeä lentää ja happi on tiukassa, kun lavan edessä puolen tuhatta fania heiluttaa nyrkkiä ja koettaa nähdä vilauksen lavashowsta.

Klo 19.45 juuri ennen ovien avaamista

 

Jono jatkuu pitkälle näköpiirin taakse. Ei taida liput riittää koko sakille.

Mutta ennen keikkaa on ehtinyt tapahtua paljon. Me vapaaehtoiset ja muu Lutakon väki ollaan valmistauduttu ottamaan yleisö avosylin vastaan eli toisin sanoen taskuradiot on tsekattu, narikkatilaa lisätty ja tiskin takana kaikki on valmiina ovien aukaisuun. (Tästä elämästä lisää toinen kerta.)

Ulkona nimittäin jono kääntyy jo nurkan taakse, kun kello lähestyy kahdeksaa. Liputtomat toivovat vielä pääsevänsä keikalle. Jotkut huutaa odottaneensa jo reilut 12 tuntia. Onks ne tosissaan?

Eerika (vas.), Mandi, Iita ja Nanni pelasivat varman päälle ja saapuivat odottelemaan yli 12 tuntia etuajassa.

Kyllä ne taitaa olla. Eerika Partasen, Mandi Vanhalan, Iita Kauppisen ja Nanni Argillanderin oululais-/kuopiolaispoppoo on uskollisesti jonottanut makuupussit kainalossa pakkasessa. Ihmetykseen saa nopeasti yksinkertaisen ja yksimielisen vastauksen:
”Stam1na on paras!!”

”Viimeks nähtiin bändi viime viikonloppuna. Meillä ei oo täällä mitään yöpaikkaa, että varmaan valvotaan koko yö jossain”, tytöt nauravat ja lähettävät Stam1nalle terveisiä.
”Ootte rakkaita ja parhaita!”


Klo 22.00 bäkkärillä paljastetaan salaisuuksia


"Kerran eräs bändiläinen tilasi taksin keskustasta Omena Hotelliin. Kuski ei viitsinyt edes laskuttaa kyydistä", Emil (vas.), Kaikka ja Hyrde paljastavat.

Hyrde, basisti Kai-Pekka ”Kaikka” Kangasmäki ja kosketinsoittaja Emil Lähteenmäki nyökyttelevät bäkkärillä reilu tunti ennen h-hetkeä.

”Osa meidän faneista alkaa olla tuttuja naamoja ja ne taitaa muistaa keikatkin paremmin kuin me”, miehet naureskelevat.

Stam1nan ensimmäisestä Lutakon keikasta on aikaa komeat 10 vuotta. Mitä mieltä herrat on puitteista?

”Lutakko on Suomen paras keikkapaikka!” Kaikka toteaa simppelisti.
”Täällä on sauna, safka on hyvää, lava on iso ja Jyväskylän yleisö on mahtavaa. Linssipihvit oli tänään muuten tosi hyviä”, kolmikko kiittelee.

Emil vakuuttaa, ettei tämä ole tyhjää puhetta. Bändi äänesti Tanssisali Lutakkoa parhaaksi keikkapaikaksi vuoden 2010 Musiikki & Media -tapahtumassa (Huom! Samaa mieltä oli niin moni, että Tanssisali Lutakko pokasi itselleen kyseisen tittelin).

”Me ehittiin jo käymään saunassa, nyt vaan odotellaan keikkaa. Sitten myöhemmin vois lähteä koko porukalla laulamaan karaokea. Meillä onkin paljon lämpimiä muistoja Jyväskylän yöelämästä... hehheh.”

Myöhemmin keikalla hiki tirskuu

”Joo, vuoden eka loppuunmyyty keikka ja huonoimmat välispiikit”, lavalla piikitellään veljelliseen sävyyn.

No, onneksi latteat vitsit vain innostavat yleisöä entisestään ja Lutakko räjähtää viimeistään Valtiaan uudet vaatteet -biisin alkusointujen aikana.

 

 

...ja sitten kello onkin jo paljon.

”Helvetin hyvä keikka! Nyt on väsyny, mutta onnellinen olo”, Jasmin Hakkarainen ja Toni Kuoremäki vahvistavat.

”Varsinkin Viimeinen Atlantis oli mahtava. En oo sitä ennen livenä kuullu”, Toni pohdiskelee, kun suurin osa väestä on jo valunut koteihinsa (tai jatkoille).

Jasmin ja Toni pelasivat varman päälle ja ostivat liput ennakkoon. "Oon niin kova fani, ettei voi jättää tuurin varaan", Jasmin kertoo.

Kebabvaara ylä- ja alapäässä

Mikä ihme on Kebab Danger, rumpalisti Teppo ”Kake” Velin?

”No tiiätkö, jos ei jaksa lämmitellä kunnolla ennen keikkaa, niin sillon on kebabvaara pohkeissa.”
Aha... ?

”Eli pohkeet tuntuu ihan kebabilta, eikä soittaminen oikein onnistu.”

Huom! Stam1na muistuttaa, että kebabvaara on myös kitaristin käsilihaksilla. Kebabvaaran vaikutuksista nivusissa ei sitten puhutakaan.


Settilista 22.2.2013, Lutakko:
 1. Sananen lihasta
 2. Piste jolta ei ollut paluuta
 3. Valtiaan uudet vaateet
 4. Aivohalvaus
 5. Yhdeksän tien päätä
 6. Maalla, merellä, ilmassa
 7. Tavastia palamaan!
 8. Muistipalapelit
 9. Arveton on arvoton
 10. Koirapoika
 11. Uudet kymmenen käskyä
 12. Edessäni 

Encore:
 1. Viimeinen Atlantis
 2. Eloonjäänyt
 3. Puolikas ihminen


Teksti: Taija Kolehmainen
Kuvat: Eira Leikkainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti