lauantai 12. lokakuuta 2013

Nurkalta kajahtaa!

Taas Lutakossa tapahtuu, nimittäin Lutakon alakertaan, tiloihin jossa on aiemmin toiminut mm. virallisen epäviralllinen puuhanurkka/kahvila Cylmiö ja sitä ennen teatterilämpiö, on nyt hyvää vauhtia tulossa jotain aivan uutta ja erilaista. Lutakon vanhat tekijät Sanna Alakoski sekä Riikka Kangas ja Ilokivestä tutut kasvot Juuso Pusa sekä Samppa Erkkilä ovat perustamassa tiloihin lounaskahvila Nurkkaa.

Idea lounaskahvilasta oli pyörinyt Juuson ja Sannan mielissä jo pitempään. Mietinnässä olivat monet eri paikat, mutta kun Lutakon vanhan konkarin John Pajusen suunnalta tuli vinkkiä alakerran puolityhjillään olevasta tilasta, suunnitelmat alkoivat todenteolla rakentumaan.Tilat päätettiin remontoida täysin. Entisen mustan ja muiden synkkyyttä henkivien elementtien tilalle haluttiin raikasta ja valoisaa, ihmiset tervetulleeksi toivottavaa tilaa. Remonttia ei ole kuitenkaan kovin kauaa tarvinnut tehdä, näiden neljän ihmisen voimin tila saadaan valmiiksi vain 2-3 viikon remppaamisella. Avajaispäivä koittaa siis 14.10. jolloin kaikki tulee olemaan viimeisenpäälle nätisti, jotta asiakkaat voivat tulla paikalle kahvittelemaan ja lounastamaan ilman huolta vaatteet tahrivasta märästä maalista. Mikäli aikataulut vain antavat periksi, lupaa nelikko myös yrittää suunnitella avajaispäivälle jotain pientä ekstraakin, ikään kuin palkinnoksi ensimmäisille uskalikko-asiakkaille


.

Nurkalle toivotaan saapuvan asiakkaita niin ympäristön yrityksistä, joita Lutakon kaupunginosassa melko lailla useita onkin, sekä tietysti Lutakon alueen asukkaista. Ja kukapa kieltäisi esimerkiksi opiskelijaa hakemaan vaihtelua laitosruokailuunsa Nurkalta, hinnat eivät nimittäin päätä huimaa.

Päivittäin tarjolla on keittoa ja pasta - aina löytyy myös kasvisvaihtoehto. Ihan sitä vegaanistakin saa, kunhan vain pyytää. Salaatti kuuluu tietysti annoksiin mukaan. Nurkkalaisten ideana on tarjota jotain pientä ekstraa arjen keskelle ja tehdä perinteistä ruokaa uudella twistillä. Yhdestä suusta kajahtaakin lupaus siitä, että tarjolla ei tule koskaan olemaan jo klassikoksi muodostunutta lounassyöttämöiden nakkikeittoa. Nurkkalaiset haluavat tehdä siis hyvää ja maittavaa ruokaa, jonka juuret ovat perinteisessä, mutta aina lisätään jotain omaa. Lounaan voi Nurkalta ottaa myös mukaan, mikäli lounastauko on kutistunut niin kärsimättömän lyhyeksi, että istahtamaan ei ehdi.

Tarjolle tulee myös konditoriatuotteita varmasti jokaisen makuun sopivia, niin suolaista kuin makeaakin. Aina ei siis tarvitse tyytyä siihen ehkä vähän liiakin tuttuun korvapuustiin tai voisilmäpullaan kahvinsa kaverina. Tietysti perinteisiä ja toimiviksi todettuja tuotteitakin löytyy. Konditoriatuotteet tehdään kaikki itse paikanpäällä. Tuoretta ja maistuvaa leipää ja nisua on siis luvassa.

Nurkkaa rakennetaan hyvällä yhteistyöllä ja kaikki ovat remontin tiimellyksessä olleet vuoroin niin maalitelan varressa kuin katelaskelmien kimpussakin. Naiset kuitenkin lupaavat, että avajaisten jälkeen he pysyvät keittiön puolella, jottei käy niin, että tarjolla olisi banaania capriksilla tai jotain muuta yhtä herkullista. Miesten rooli taas on tulla apuun silloin kun neljä kättä ei enää riitä.


Nurkalta luvataan, että tarvittaessa isompienkin tilausten tekeminen onnistuu. Nurkkalaiset lupaavat tulla vaikka itse paikan päälle hoitamaan särvintä tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Porukalta onnistuvat tilaisuuteen kuin tilaisuuteen niin täytekakut kuin vaikka koko catering. Nurkka on mahdollista myös vuokrata omaan käyttöön ja Nurkkalaiset toivovatkin näkevänsä tulevassa kauniissa tilassaan niin valmistujaisia, synttäreitä kuin muitakin ihmiselon pikku valonhetkiä.Nurkalle, mutta ei suinkaan nurkkaan, on suunnitteilla myös ilmaista näyttelytilaa, joten ei ole sitä sielunruokaakaan täysin unohdettu!

Mistä sitten tuollainen erikoinen nimi kuin Nurkka? Nurkkaanhan mennään yleensä häpeämään ja sieltä löytää, ainakin jos yläkouluaikoihin on uskomista, vain pahiksia tekemässä pahojaan. Juuso Pusa kuitenkin kertoo, looginen ihminen kun on, että nurkassa sijaitseva tila tuntui loogiselta ja selkeältä nimetä Lounaskahvila Nurkaksi. Muitakin nimiä oli kyllä ollut harkinnassa, mutta ideariihen ja muutaman päivän hauduttelun jälkeen, ei kukaan edes muistanut muita nimivaihtoehtoja. Näinpä paikasta siis tuli nimeltään Nurkka ja ainakin allekirjoittaneen mielestä oivallinen nimivalinta olikin!Nurkkalaiset haluaisivat kutsua niin Lutakon alueen asiakkaita kuin ympäristön yritysten työntekijöitä rohkeasti tutustumaan alueen uusimpaan lounaskavilaan, joko ihan syömään tai sitten vaikkapa pullakahville jutustelemaan. Nurkalla on myös omat nettisivut www.lutakonnurkka.fi josta voi tarkastaa mm. viikon lounasmenun tai tutustua Nurkkalaisten muihinkin palveluihin ja aukioloaikoihin.

Lounaskahvila Nurkka

Ma-Pe
10-18

www.lutakonnurkka.fi

Teksti: Anni Hämäläinen
Kuvat: Eira Leikkainen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti